dilluns, 17 de febrer del 2014

Les nostres reivindicacions

En un context català on tenim 26,5% de pobresa infantil, 50% d’atur juvenil,  29% de fracàs escolar (el doble de la mitjana europea), el treball amb infància i joventut és fonamental. A Terrassa no tenim dades especifiques (les úniques que controlem nosaltres es que s'ha doblat la demanda de utilitzar els nostres serveis) fet que ens porta a pensar que la situació a la ciutat és molt similar a la catalana.

Entre les cinc entitats treballem cada dia amb 600 nens i les seves famílies –nosaltres no contem intervencions, sinó persones- en entitats històriques que fa més de 20 anys que trepitgem territori. Creiem que les polítiques d'infància i joventut de l'Ajuntament de Terrassa son caduques, ja que són les mateixes de fa 15 anys amb retallades.

Demanem a l'Ajuntament de Terrassa una clara voluntat de canviar les polítiques actuals per afavorir les entitats socials arrelades al territori i que fem una feina diària. Agrupem les nostres reclamacions en cinc punts:

  1. Que les activitats de lleure educatiu diari passin a formar part de la Regidoria de Serveis Social coexistint amb la Regidoria de Joventut de la qual no volem perdre la referència.
  2. Construcció d'un model mixt entre centre obert i esplai diari, en que es reconeguin les diferents situacions d'infància en risc en un marc inclusiu. 
  3. Evitar la duplicitat que provoca que districte jove s'ocupi de tota la ciutat i trepitgi els projectes de joves que ja existeixen en les entitats històriques. 
  4. Reconeixement de la nostra tasca mitjançant polítiques municipals que estableixin un marc de relació de igualtat amb els diferents agents que treballem.
  5. Establir una nova forma de relació econòmica que s'adeqüi a les necessitats existents de les entitats

Emplacem una reunió amb la regidoria, l'Ajuntament, forces polítiques i entitats socials per a redefinir les polítiques de joventut i infància pel que fa al lleure socioeducatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada